Onze wijnen

een woordje uitleg

‘t Wijnboeket importeert en verhandelt wijnen uit Hongarije en voormalig Hongaarse gebieden. Onze selectie is het resultaat van jarenlange proeverij in wijnkelders ter plaatse. We bieden de consument van bij ons variëteiten, die in smaak en karakter verschillen van het aanbod uit bekende West- en Zuid-Europese wijnlanden, maar die qua stijl alsnog aansluiten bij de verwachtingen, normen en trends die hier gangbaar zijn. Kortom, we proberen vooral aangenaam te verrassen met een gericht en kwalitatief, eerder dan een uitgebreid wijngamma uit Hongarije. 

Lokale pareltjes

’t Wijnboeket werkt samen met lokale wijnkenners. Zo kunnen we kwaliteitswijnen in verschillende prijscategorieën opsporen. De wijnen in ons aanbod komen zowel van gevestigde wijnhuizen als van opkomende wijnproducenten in Hongarije, die vaak onontdekte pareltjes in hun wijnkelders hebben liggen … Door samenwerking met een vaste transporteur worden transportkosten bovendien geoptimaliseerd en kan steeds een beperkte voorraad worden onderhouden om zoveel mogelijk aan de vraag te kunnen voldoen.

Wat u nog niet wist over Hongaarse wijnen

Hongarije, in Centraal-Europa, ligt op het kruispunt van verschillende historische en culturele invloedsferen, die hun stempel gedrukt hebben op de ontwikkeling van de wijnbouw in het land. Met een wijntraditie die teruggaat tot vóór het Romeinse tijdperk, plaatst Hongarije zich in het rijtje van ‘oude’ wijnlanden. De heropbouw van de Hongaarse wijnbouw, na meer dan 40 jaar verval onder communistisch bewind, bood echter ook nieuwe kansen. Naast het herwaarderen van de traditionele wijnbouw, deden ook wetenschappelijk onderbouwde inzichten en innovatieve procestechnieken uit de ‘nieuwe’ wijnlanden reeds hun intrede. Vandaag in Hongarije ontmoeten de ‘oude’ en de ‘nieuwe’ wijnwereld elkaar.

Voeg daarbij nog de interessante wisselwerking – binnen één land – tussen de koele uitlopers van het Alpenklimaat in het noordwesten, het microklimaat rond het Balatonmeer, het warme en droge landklimaat in het (noord-)oosten en de mediterrane invloed van de Adriatische Zee van over Kroatië in het zuiden, en het is meteen duidelijk dat Hongarije (met zijn 22 officiële wijnstreken) een uniek wijnland is!

Sluit Menu